Laminaatvloeren

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke vloer met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan is een laminaatvloer het overwegen waard. Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod laminaat. Voor iedere ruimte een geschikte vloer!

We werken met laminaat van de topmerken Douwes Dekker, Quick Step en Kronotex. Deze merken bieden alledrie een uiteenlopend aanbod aan laminaatvloeren, waardoor de mogelijkheden oneindig zijn. We adviseren je graag over de meest geschikte vloer voor de desbetreffende ruimte.

De voordelen van laminaat

Iedere vloer heeft z’n eigen voordelen, ook een laminaatvloer. Hieronder hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Kleurvast: Waar een houten vloer gevoelig is voor verkleuring door bijvoorbeeld zonlicht, is laminaat kleurvast.
  • Vochtbestendig: Hout en vocht gaat over het algemeen niet goed samen. Daarom is een houten vloer vaak niet geschikt voor vochtige ruimten. Laminaat kan daarentegen goed tegen vocht. Er zijn zelfs laminaatvloeren beschikbaar speciaal voor vochtige ruimten.
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding: Een laminaatvloer gaat gemiddeld zo’n 20 jaar mee en de prijs ligt beduidend lager dan die van traditioneel parket. Daarnaast heeft laminaat ook geen speciale onderhoudsbehandeling nodig. 
  • Minimale werking: Een laminaatvloer is niet tot nauwelijks gevoelig voor temperatuurverschillen. Het zal dus niet snel gebeuren dat je laminaat krimpt of uitzet. 

De levensduur is uiteraard afhankelijk van hoe zuinig je met de vloer omgaat. Waar parket zeer duurzaam is en je het hout op beschadigingen en krassen kunt repareren, is dit bij laminaat niet mogelijk. Welke vloer geschikt is voor jou, is dus compleet afhankelijk van je wensen. Benieuwd of een parketvloer wellicht iets voor je is? Lees hier alles over onze parketvloeren of neem contact met ons op voor advies op maat. 

Onze werkwijze

Voordat we de laminaatvloer leggen, kijken we naar de beste ondervloer. Een geschikte ondervloer is namelijk medebepalend voor de levensduur van jouw vloer. We kijken hierbij naar zaken als vochtdichtheid en warmte-isolatie.

Het geheel is natuurlijk echt af met bijpassende plinten. We zorgen voor matchende plinten voor het mooiste eindresultaat.

Tot slot zorgen we ervoor dat de laminaatvloer naadloos aansluit en perfect afgewerkt wordt, inclusief de gekozen plinten!

1
Ondervloer bepalen Welke ondervloer is geschikt voor de desbetreffende ruimte?
2
Plinten Bijpassende plinten voor een perfecte afwerking
3
Leggen Jij hebt er geen omkijken naar!

Laminaatvloer onderhouden

Het onderhouden van laminaat is absoluut geen hogere wiskunde, maar toch zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het af te raden om schoonmaakmiddelen te gebruiken voor het reinigen van jouw laminaatvloer. Deze middelen beschadigen namelijk de bovenste beschermlaag van het laminaat. 

Wij adviseren om gewoon een vochtige doek te gebruiken voor het reinigen van de laminaatvloer. Eerst moet de vloer gestofzuigd worden. Zorg er vervolgens voor dat de schoonmaakdoek niet te vochtig is. Wanneer je teveel water gebruikt, kan dit tussen de kieren van het laminaat gaan zitten. Hierdoor ontstaan vochtigheids plekken onder de vloer. Tot slot is het zaak om het geheel gelijkmatig te drogen en, indien gewenst, op te poetsen met een warme, zachte doek. Daarna is de vloer weer als nieuw: kind kan de was doen!

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over de mogelijkheden of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!