Parketvloeren

Geef je woonkamer, slaapkamer of keuken een warme uitstraling met een mooie parketvloer!
De parketvloer heeft een lange levensduur en door de verschillende houtsoorten en afwerkingen kun je deze ook qua uitstraling compleet naar wens aanpassen.

Soorten parketvloeren

Je kunt bij ons kiezen uit twee soorten parketvloeren, namelijk ‘traditioneel parket’ en ‘multiplank’, ook wel ‘meerlaags parket’ of ‘duoplank’ genoemd. Iedere soort heeft zijn specifieke eigenschappen en voordelen.

Traditioneel parket

We maken hierbij gebruik van de zogenoemde tapis vloeren. Dit zijn stijlvolle houten vloeren waarbij de planken afgewerkt worden tot een groot oppervlak. Je kunt kiezen voor het traditionele eikenhout, maar ook verschillende hardhoutsoorten zoals merbou, afzelia of kambala. Deze harde houtsoorten zijn zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. 

Vervolgens kun je bepalen hoe je wilt dat de vloer gelegd wordt. Denk aan visgraat, Hongaarse punt of mozaïek. De stroken worden verlijmd en gespijkerd op spaanplaatbordjes. Het hout wordt geschuurd en gevoegd met vloeibaar hout, zodat er een egale vloer ontstaat. Tot slot gaan we naschuren en behandelen met olie, hardwax of lak. Het resultaat? een mooi traditioneel parket zonder planken! Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Multiplank

De naam doet het al vermoeden: de multiplank, ook wel duoplank of meerlaags parket genoemd, bestaat uit diverse lagen. De bovenlaag is van massief hout en is verlijmd op een multiplex onderlaag. De multiplank vloer kent verschillende voordelen die hem geschikt maakt voor veel verschillende ruimtes:

  • Omdat enkel de toplaag van (eiken) hout is, en de onderlaag van multiplex, is dit in verhouding een voordelige optie.
  • De houten vloer kan zwevend gelegd worden.
  • De toplaag is warmtevast, dus deze vloer leent zich perfect voor vloerverwarming.
  • De vloer wordt naadloos gelegd, dus je hebt geen last van vuil tussen de naden.
  • Multiplank vloeren kunnen op dezelfde manier afgewerkt worden als massief houten vloeren.
  • De plank werkt niet tot nauwelijks. Dit houdt in dat hij dus niet krimpt of uitzet.

Vloerkleuren kiezer

Geef je vloer de gewenste uitstraling met olie, lak, verf of hardwax. Hieronder vind je de populairste afwerkingen met olie. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom!

Onze showroom

Het aanschaffen van een vloer is vaak een flinke investering. We snappen dan ook heel goed dat je de vloer graag eerst in het echt wil bekijken. Daarom beschikken wij over een showroom waar je verschillende vloeren kunt bewonderen.

Vragen of hulp nodig?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je advies voor de meest geschikte vloer voor jouw ruimte? Neem dan contact met ons op!