Parketrenovatie

Kan jouw parketvloer een opknapbeurt gebruiken? Van het repareren van beschadigingen, het schuren van het hout tot het strak in de lak zetten: Door jouw houten vloer te renoveren zorgen wij ervoor dat jouw vloer weer als nieuw is!

Jarenlange ervaring

Floortec Noord is dé specialist in parketrenovatie en houten vloeren onderhoud. Repareren, schuren, lakken, oliën van uw parket of houten vloer, wij doen het graag. Al jaren renoveren wij parket en houten vloeren in Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Holland, maar ook ver daarbuiten. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel ons op 085 - 106 04 77 of mail ons, wij helpen je graag om jouw parketvloer weer als zo goed als nieuw te krijgen! 

"Zeer tevreden. De mannen van Floortec waren hier keurig op tijd. Binnen 4 uurtjes was onze vloer geschuurd en geolied. Prachtig resultaat, onze vloer is weer als nieuw. En nadien werd alles keurig opgeruimd. En dat voor een goede prijs. Kortom, wij bevelen Floortec zeker aan!"

parketrenovatie

Waarom parketrenovatie?

Een houten vloer heeft een lange levensduur, maar door jarenlang intensief gebruik kan je bijna niet voorkomen dat de vloer toch gebruikssporen gaat vertonen. Een geheel nieuwe vloer leggen is niet altijd nodig, parketrenovatie is dan in de meeste gevallen de perfecte uitkomst! We komen graag vrijblijvend bij je langs om de vloer te beoordelen en te kijken of renovatie de juiste oplossing is.

We kijken hierbij onder andere naar:

 • houtsoort
 • de huidige afwerking
 • de dikte van de toplaag
 • de randafwerking
 • of de vloer vast of zwevend ligt

Aan de hand van deze zaken kunnen wij een goede inschatting maken van de mogelijkheden. Een houten vloer schuren en lakken is vrijwel altijd mogelijk. Uiteraard bespreken we ook uitgebreid jouw wensen en adviseren we je over de beschikbare afwerkingen. 

Daarom kiest u voor Floortec Noord

Floortec Noord is al jaren specialist op het gebied van parketrenovatie. We komen graag vrijblijvend bij je langs om de vloer te beoordelen en te kijken welke vorm van renovatie de juiste oplossing is. Wat zijn de voordelen van Floortec Noord?

 • Jarenlange ervaring 
 • Persoonlijke aanpak 
 • Snel een gratis offerte 
 • Hoge klantbeoordeling

 

Onze werkwijze

Is er sprake van beschadigingen? Dan starten we met het repareren van deze oneffenheden. Daarnaast is het ook mogelijk om de vloer aan te helen, bijvoorbeeld bij verbouwing of een aanbouw.

Vervolgens wordt de vloer geschuurd. Schuren is specialistenwerk en om krasvrij te schuren moet er rekening gehouden worden met houtsoort, legpatroon en afwerking. We maken gebruik van professionele stofzuigers waarop de parketschuurmachines worden aangesloten, zodat het schuurstof direct opgezogen wordt.

Tot slot werken we de parketvloer af met olie, lak, verf of hardwax. Samen met jou kijken we naar de meest geschikte afwerking voor de gewenste uitstraling, gemakkelijk onderhoud en een lange levensduur. 

1
Repareren of aanhelen (optioneel) Bij beschadiging of aanbouw/verbouwing
2
Stofvrij schuren Rekening houdend met houtsoort, legpatroon en afwerking
3
Afwerken Met kwalitatief hoogwaardige olie, lak, verf of hardwax

Vloerkleuren kiezer

Geef je vloer de gewenste uitstraling met olie, lak, verf of hardwax. Hieronder vind je de populairste afwerkingen met olie. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom!

Zelf parket schuren?

Zelf je parketvloer opknappen? Parketvloeren zijn kwetsbaar. Zelf een houten vloer schuren zonder ervaring gaat dan ook vaak mis. Een beschadiging is immers zo gemaakt. Daarom is het verstandig om je vloer te laten schuren door een professioneel bedrijf zoals Floortec Noord, dé specialist in het aanleggen, renoveren en onderhouden van houten vloeren.

Een greep uit de verschillende soorten houten vloeren waar wij veel mee werken:

 • Massief parket
 • Lamelparket
 • Eikenhouten vloeren
 • Visgraatpatronen
 • Hongaarse punt vloeren
 • Grenenhout
 • Esdoornhout
 • Maar ook: Notelaar, Merbau, Teak, Wengé en meer.

Parket onderhouden

Soms wordt er pas geïnvesteerd in onderhoudsproducten wanneer de schade al lastig te herstellen is. Het goed onderhouden van je parketvloer is dan ook ontzettend belangrijk en is, op lange termijn, kostenbesparend. Je zorgt er zo namelijk voor dat de houten vloer langer meegaat én het eventueel herstellen of renoveren van de vloer gemakkelijker gaat. Investeer daarom niet te laat in onderhoudsproducten. Met deze drie tips voor het onderhouden van een vloer blijft je parket langer mooi:

 • Stofzuig of stof regelmatig en zorg ervoor dat zand van de vloer verwijderd wordt. Zand en overige grove vuilsoorten kunnen zich nestelen in de vloer. Door het schurende effect tussen de schoen en de vloer, schuurt de toplaag steeds verder af. Maak met het stofzuigen gebruik van een zachte borstel.
 • Reinig een houten vloer alleen met vocht wanneer er een beschermingslaag aanwezig is, maar gebruik hierbij nooit teveel water.
 •  Behandel de vloer jaarlijks met onderhoudswas, olie of polish. Zorg dat je de juiste onderhoudsproducten hebt voor de houtsoort. Geen idee welke onderhoudsproducten geschikt zijn voor jouw vloer? We helpen je graag verder!

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over het onderhouden of laten renoveren van jouw parketvloer?  Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.